top of page

Profesyonel Sauna Dizayn & Tasarım & Uygulama

jakuzi-sauna.jpg
sauna-akyaka-bodrum-marmaris.jpg
sauna-kabin-bodrum-buhar-jakuzi-akyaka.j

Açık Alan Sauna Kabinleri ve Bahçe Saunalarımız

Bahçeniz için açık bir aile sauna kabini arıyorsanız, sizlerin hayaline özel tasarlamakta olduğumuz profesyonel sauna kabinlerimizi düşünmenizi tavsiye ederiz.

Sauna kabinlerimiz maksimum sauna keyfi için ihtiyacınız olan her şeye sahiptir: 4-5 kişilik sauna odası, duş için bir köşe, soyunma odası ve serinlemek için veranda…

Sauna arkadaşlarınızla sauna sohbetleri yapın ve soğuk içeceklerin tadını çıkarın.

Hem sağlıklı bir yaşam, Hem de sosyal ortamlar için vazgeçilmez tercihiniz…

Sauna sobalarımızda birinci sınıf Harvia Finlandiya markasını tercih etmekteyiz.

Bunlar sauna kabininizle birlikte sipariş edilebilir. Hepsi harika sauna ısıtıcılarıdır.

Temel sauna ısıtıcı sobalarımız, sauna ısıtıcı sobası üzerinde çalıştırma anahtarlarına sahiptir (açma / kapama ve sıcaklığın ayarlanması için kontrol ünitesi).

Daha gelişmiş ısıtıcılarımızda ise, sauna odasının dışına yerleştirilebilen ayrı kontrol üniteleri bulunmaktadır.

Tüm sauna ısıtıcılarımız, saunanızı istediğiniz saate hazır hale getirmek için bir zamanlayıcıya sahiptir.

Açık hava sauna kabinlerimiz siz değerli müşterilerimizin isteğine göre en iyi şekilde tasarlanmaktadır.

sauna-modelleri-fiyatları-fethiye-bodru
reference-commercial-herbalsauna-hoepke-
Sauna-duş-shower-buhar-odası-bodrum.jpg

SAUNANIN FAYDALARI

• Sauna; kalp, dolaşım ve sinir sistemini düzenleyen bir kültür-fizik olayıdır. İnsan vücudundaki hızlı, yoğun sıcaklık artışları ve düşüşleri saunanın ana prensibini oluşturmaktadır.

• Deri tabakasının üst düzeyinde sıcaklık normalden 10 °C daha fazla yükselir, aynı zamanda deri tabakasının altında sıcaklık normalden 1°C daha artar. Bu da vücuttaki hastalıklara karşı koyan madde olan antikor üretimini artırır.

• Kan damarları genişlediği için kan akışı hızlanır. Organizmamız vücut sıcaklığını deriyi soğutarak sabit tutmaya çalışır ve yoğun bir terleme ile reaksiyon verir. Deri, ölü hücrelerden temizlenerek canlanır. Yumuşak ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olur.

• Yoğun terleme, insan vücudundaki su ve toksinlerin dengesini ayarlar. Özellikle spor yaptıktan sonra saunaya girilmesi tavsiye edilmektedir. Bunun sebebi olarak da kas ağrılarına neden olan laktik asidin terleme yoluyla atılması gösterilmektedir. Finli atletlerin mukavemet sporlarındaki başarısının saunadan kaynaklandığı düşünülmektedir. Günümüzde düzenli sauna banyoları başarılı atletlerin çalışma programlarında yer almaktadır.

• Sauna ile metabolizmanın çalışması hızlanır ve terleme için enerji gerekeceğinden bir sauna seansında yaklaşık 300 kalori yakılmış olur . Bu miktar 3-4 km koşmakla aynı değerdedir.

• Sporcular egzersize gösterdikleri uyum sonucu terlediklerinde fazla tuz kaybetmezler; sulu terlerler. Bu sayede vücuttan kurşun, nikel, cıva gibi zararlı toksinler atılmış olur. Sauna, insanın pasif durumda iken sulu terlemesini sağlar. Böylece aktif terlemede oluşan yorgunluğun tam tersine saunada terleme ile yorgunluk giderilir.

• Düzenli sauna banyoları solunum yollarının daha düzenli çalışmasına da yardımcı olmaktadır.

bodrum sauna.jpg
sauna-1-1024x614.jpg
sauna-bodrum-mugla.jpg

• Sauna banyosu kardio-vaskular sistemini ve kan basıncını olumlu yönde etkileyerek, kalbe ve bütün kardio-vaskular sistemine stressiz bir antrenman yaptırmaktadır.

• Sauna, toplam kan proteinlerinde artışa neden olur. Bu artış da dokulara daha fazla oksijenin ulaşmasını sağlar.

• Sauna, vücudun dış etkilere karşı direncini artırır.

• Düzenli sauna banyoları kasları gevşetmek suretiyle vücuttaki romatizma ve kireçlenme ağrılarına iyi gelir.

• Soğuk duşla tamamlanmış ve kurallarına uygun olarak yapılan sauna ziyaretlerinin yararları görüldüğü gibi çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Sauna ile günlük yaşamın bütün stresinden ve yorgunluğundan kurtulur, yaşamdan keyif alırsınız.

• Günümüzde lüks olmaktan çıkan sauna, stressiz ve sağlıklı bir yaşam için bir sağlık uygulaması olduğunu kanıtlamıştır.

• Sauna cilt güzelliğinin yanı sıra bazı bölgelerde istenmeyen yağlanma ve selülit oluşumunu engeller. Kısaca sauna vücut sağlığı ve güzelliği için mükemmel bir yoldur

sauna_sobası.jpg
sauna bodrum.jpg
saunaroom-octagon-soba-sauna-stove.jpg

Sauna Hamam ve Buhar Odası Detoksu destekler

Isı yoluyla lenfmatik sistem hücrelerde bulunan toksinleri temizler. Bu yoğun ısının sebep olduğu terlemeyle, lenf dolaşımındaki toksinler vücuttan dışarı atılır. Toksinler deri yoluyla dışarıya atıldıklarında, arınma sürecinde böbreklerdeki ve karaciğerdeki iş yükü de azalır.

Sauna Hamam ve Buhar Odası Cildi arındırır ve temizler

Vücudun ısınmasıyla dolaşım artar, bu da terlemeyi uyarır. Deri altındaki toksinler tıkanmış gözeneklere doğru dışarı itilmeye başlar. Böylece eski ve ölü deri hücreleri yerlerini sağlıklı, taze ve temiz, yeni hücrelere bırakırlar. Asit artıklarından arınmış bir terleme aynı zamanda cilt rengini ve esnekliğini iyileştirdiği ve sağlıklı bir parlama sağladığı gibi, sivilce, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt rahatsızlıklarını da azaltır.

Sauna Hamam ve Buhar Odası Kilo kaybını arttırır

Vücudumuz, kendisini serinletmek için ter üretimini arttırır. Böyle zamanlarda kalbimizden pompalanan kan hızlanır ve dolaşım artar. Su kaybına neden olan terlemeye ilaveten ayrıca kalori de yakılmış olur. Tekrar sıvı alınarak suyun yeri doldurulabilirken, kaloriler eski yerine gelmeyecek ve kilo kaybı gerçekleşecektir. Sıcaklıktaki artış selülit keselerini kırmamıza da yardımcı olur.

Sauna Hamam ve Buhar Odası Kardiyovasküler sistemi iyileştirir

Damarlarımız genişlediği zaman diyalostik kan basıncımız düşer ve kalp atışımızdaki artış da kalbimizin ritmini düzenler. NASA, uzayda uzun süre kalan astronotların diğer egzersiz yöntemlerini uygulamalarının zor olduğu zamanlarda, formda kalmalarını sağlamak için saunaların kullanışlı olabileceğine karar vermiştir.

bodrum-sauna.jpg
Dekoratif-şık-banyo-dizayn-modelleri (1)
cam sauna.jpg

Sauna Hamam ve Buhar Odası Acıları hafifletir

Damarların açılıp gevşemesi, arınma ve kas gevşemesi acı tepkilerini de azaltır. Rahatsızlık hissimizin bir öğesi de, verilmiş herhangi bir uyarıcıya karşı vücudumuzun nasıl cevap verdiğidir. Saunalar, bu uyarılara karşı tepkileri rahatlatarak, acıyı azaltmaya yardımcı olurlar.

Sauna Hamam ve Buhar Odası Bağışıklığı güçlendirir

Saunaların, beyaz kan hücrelerinin sayısında artışa neden olduğu ve bu yolla bağışıklığı geliştirdiği görüşmüştür. Saunadaki vücut ısısı artışı, vücudun yabancı bakteriler ve virüslerle savaşmasını sağlayan vücut ateşinin aynısıdır.

Sauna Hamam ve Buhar Odası Atletik performansı attırır

Sıcaklık kasları ısıtarak gevşemelerini düzenler. Saunayı kullanarak daha etkin ısınmak mümkün olduğu gibi, bu saunanın vücutta yarattığı olumlu etkiler yaralanmaları önler; yoğun bir egzersizin ardından biriken laktik asidin düşürülmesine ve atılmasına yardımcı olur.

Saunayı kullanmak yapılan egzersizin sonuçlarını da iyileştirir.

Terleyene kadar saunanın keyfini sürün. Kolaylıkla kilolarınızdan kurtulacak, cildinizi arındıracak ve bağışıklığınızı güçlendireceksiniz. Arınmayı artıran saunayı olabildiğince sık uygulamaya çalışın. İç ve dış sağlığınızı iyileştirin, keyifle ısının.

sauna-duş-kabin-buhar-odası.jpg
sauna-izmir-ısparta-bodrum-sauna-dizayn
sauna-bodrum-jacuzzi-mood-sauna.jpg

Sauna Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

• Saunaya girmeden önce giysiler ve gözlük, kontaktlens, mücevherat, saat gibi eşyalar çıkartılmalı (Bunlar kişiyi yüksek ısıda rahatsız edeceği gibi, zarar da görebilirler),

• Sıcak su ile sabunlanarak güzel bir duş alınmalı,

• Çıplak vücut ile sadece bir havlu alınarak saunaya girilmeli,

• Mevcut ısıya göre oturma veya yatma ranzalarından birine yerleşilmeli (üst ranzalar daha sıcak olacaktır),

• 5 ila 15 dakika kadar sonra kendiliğinden terleme başlandığında saunadan çıkmalı (Dikkat! Saunada 5 dakikadan az kalmanın bir faydası olmayacağı gibi 30 dakikadan fazla kalmak da tehlikelidir),

• Tekrar duş alarak veya havuza girerek vücut serinletilmeli,

• 10 ile 20 dakika kadar uzanarak vücut ısısının düşmesi devam ettirilmeli,

• Daha sonra tekrar saunaya girilmeli, (bu ikinci seansta ahşap kovada sauna parfümü ilave edilmiş sudan az miktarda kepçe ile alarak kızgın soba taşlarına dökülerek saunadaki nem arttırılır ve masaj fırçası ile ve ya bitki yapraklarından oluşturulmuş tabii bir fırça ile vücuda masaj yapılabilir),

• Sauna kullanımı bittikten sonra çıkılarak 20 dakika kadar istirahat edilir. Önce sıcak su ile sabunlanarak, daha sonra da soğuk su ile (cilt gözenekleri kapatmak amacı ile) duş alınmalı ve vücut tamamen soğuduktan sonra giyinilmelidir.

• Nihayet vücudun tuz ve su kaybını gidermek için hafif fakat tuzlu bir şeyler atıştırılmalı ve bolca su ve ya meyve suyu içilmelidir.

Aşağıdaki Durumlarda Saunaya Girilmemelidir

• Yüksek tansiyon, astım, kalp rahatsızlığı, kan dolaşımı bozuklukları, şeker ve sara gibi kronik hastalıklar. (Bu kişiler önce doktor kontrolünden geçmelidirler)

• Antibiyotik, sakinleştirici, uyarıcı veya metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olan ilaç kullanılması.

• Alkol ve uyuşturucu etkisi altında bulunmak. (Vücut dengesini sağlayamaz ve sıcak sobaya yapışma tehlikesi doğabilir, ayrıca saunada baygınlık geçirenler arasında vücut sıvısının aşırı buharlaşması sonucu hayatını kaybedenler olmuştur)

• Yemeyi fazla kaçıranlar saunaya en az 2 saat sonra girmelidirler.

• Saunada baş dönmesi, göz kararması, bulantı, aşırı sıcaklıktan rahatsız olma veya nabzın aşırı hızlanması durumlarında derhal çıkılmalıdır.

• Hamile olanların da saunaya girmeden önce doktora danışmaları gerekir.

• Özellikle otel ve spor tesislerinde saunaya nezaret eden personelin saunaya girecek müşterilerini yukarıda yazılı durumlardan birinde görmeleri halinde ikaz etmeleri veya sağlık görevlisini çağırması gerekir. Ayrıca sauna holüne bu sakıncaları belirten bir uyarı levhası da asılmalıdır.

dış-alan-sauna.jpg
curving-along-800-square-feet-ancient-ro
gallery_theultimatespaexperienceinyourow

Bir çok şehirde alanında profesyonel bayi ağı ile hizmet veren şirketimiz sauna imalatı, sauna yapımı, sauna montajı, ev saunası, kabin saunası, bio sauna, rus sauna, finn sauna, colour sauna, infrared sauna, buhar odası imalatı ve yapımı uygulamaktayız, bunların dışında hamam imalatı, ve montajı, kar odası kar çeşmesi, macera duşu , kova duş, sauna sobası, aksesuarlarını kendi bünyemizde imal etmekteyiz.
 

kaplankaya-sauna-imalat.jpg
profesyonel-sauna-imalat-bodrum-mugla.jp

SAUNA NEDİR? SAUNALARIN TARİHÇESİ?

 

Sauna kelimesi Fince kökenlidir; ‘banyo‘ ve ‘banyo evi‘ anlamındadır.

Saunanın kökeni 2000 yıldan beri bir hayat biçimi olduğu, Finlandiya‘ dan gelmektedir.

Finlandiyalıların saunalarını anlatan ilk yazı 1112 yılında yazılmıştır.

Bilinen ilk sauna yerde toprak setin içine kazılmıştı.

Tarihsel veriler saunanın diğer insanlar tarafından fark edilmesini şöyle açıklamaktadır; MÖ ilk yüzyılın sonlarında Finlandiyalılar Orta Avrupa ile ipek ticareti yapmaya başlamışlardır.

Böylece Fin kültürü de açığa çıkmıştır. Sauna banyosu bir ter banyosudur.

Bir ateş kaynağıyla ısıtılan taşlar ve küçük bir odanın bu taşlarla ısıtılması prensibine dayanır.

Dünyanın başka yerlerinde de ter odaları görülmüştür.

Amerika yerlilerinin Sweat Lodges denilen ter çadırları, Roma hamamları, Türk hamamları, Japon Furo ları, İsveç Bastu su, Rus Banja ve Meksikan Temescalları buna örnektir. İlk önce hangisinin ortaya çıktığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Kültürlere göre ufak farklılıklar içeren ter banyosu prensibi konusunda antropolojistler arasında görüş ayrılıkları vardır.

Finlilere göre hepsinin kaynağı saunadır. Amerikan bilimadamlarına göre de ter banyosunun kaynağı Amerika'dır.

Taş Çağı zamanlarında Amerikan yerlilerinin Bering Boğazı'nı geçerek Asya'daki yaşamı oluşturduğuna inanmaktadırlar. Daha sonra Asya'dan Avrupa'ya göç yaşanmış ve değişik ırklar oluşmuştur. Buna göre ter odaları kültürü de Amerika'dan yayılmıştır.

Dediğim gibi bunun kesin bir kanıtı yoktur.

1500'lü yıllarda Klaus Magnus şöyle yazmıştır: Banyo kullanımı dünyanın hiçbir yerinde, Kuzey topraklarında olduğu kadar önemli olmamıştır. Kişisel ve halka açık banyolar iyi donanımlıdır. Önemli kişilerin banyolarında taze ve temiz sular bulunur, etrafı özenli bahçeler ve çiçeklerle bezenmiştir. Kasaba ve köylerde nüfusa orantılı halka açık banyolar vardır.

aydin-sauna.jpg
bodrum-sauna.jpg
alfa-sauna.jpg

Sauna Kültürü

Finlandiya'yı ziyarete giden bir yabancı şu durum karşısında ne yapar;

Üstünüzdeki her şeyi çıkarmaya ve 100ºC sıcaklığında bir odaya davetlisiniz. Diğerleriyle birlikte oturup terliyorsunuz. Bir ara dışarı çıkıp (hala çıplaksınız) buz tutmuş gölde açılmış bir deliğe atlıyorsunuz ve kendinizi tazeliyorsunuz.

Cesur olun ve Evet deyin. Aksi takdirde önemli bir rahatlama fırsatını kaçırmış olursunuz.

Finler için sauna, rutin temizlenme işinin daha ötesindedir. Ruhsal bir boyutu da vardır. Binlerce yıldır korudukları bu kültür, saunayı milli bir simge haline getirmiştir.

Sauna`nın Faydaları Nelerdir?

•Terleme yolu ile vücuttaki gözenekleri açar, fazla yağ ve toksinleri dışarı atmayı sağlar.

•Cildi ölü hücrelerden arındırarak, son derece pürüzsüz ve canlı bir görünüme ulaşmasını sağlar.

•Dolaşım sistemini düzenleyerek, oksijenin hücrelere daha yoğun gitmesini sağlar.

•Bağışıklık sistemini güçlendirir ve dış etkenlere karşı vucüdu dirençli hale getirir.

•Adele ağrılarına neden olan laktik asitidin dışarı atılmasını sağlar.

•Günün stresini ve yorgunluğunu atmayı sağlar.

•Soğuk kış günlerinde grip, soğuk algınlığı, halsizlik gibi hastalıklardan kurtulamaya yardımcı olur.

sauna-room-design-service-.jpg
sauna-soba.jpg
saunaroom-octagon-soba-sauna-stove.jpg

Sauna Nasıl Kullanılmalıdır?

• Saunaya girmeden önce sıvı ihtiyacınızı karşılayınız.

• Saunaya girmeden önce duş alıp kurulanınız.

• Saunaya girerken üzerinize sadece havlu almanız yeterli olacaktır.

• Sauna 15 dakikalık seanslar halinde kullanılabilir.

• Sauna bitiminde soğuk duşa yada şok havuzuna girilir.

• Saunadan çıktıktan sonra soğuk içeceklerle sıvı ihtiyacınızı karşılayın. (anlatılanlar bir defada 2-3 kez tekrarlanabilir)

Sauna Kullanımında Hijyen Önemi Nedir?

Sauna kullanımında en önemli konulardan biri hijyendir. Hijyenik bir sauna için portatif yer ızgarasının altındaki seramik, mermer vb. zeminin dezenfektanlı su ile haftada en az bir defa silinmesi gerekir. Saunanın ahşapları da, kullanım yoğunluğuna göre en az haftada bir defa bakteri, virüs ve mantarlara karşı özel spreylerle dezenfekte edilmelidir. Sauna kullanılmadan önce (özellikle umuma açık işletme saunalarında) mutlaka duş alınmalıdır. Saunaya ayakkabı veya terlik ile girilmemelidir. Sauna ahşaplarının üzerine kesinlikle cila, vernik, boya gibi kimyasal malzemeler sürülmemeli, ham hali ile muhafaza edilmelidirler. Aksi taktirde yangın riski ile karşı karşıya kalınmış olunur. 

Sauna`nın İdeal Sıcaklığı Ne Olmalıdır?

Saunada ideal sıcaklık kullanıcının isteğine bağlı olarak 80°C ile 100°C arasında, nem oranı ise %5 - %15 oranında olmalıdır. Sıcaklık özel sauna termometresi, nem ise özel sauna higrometresi ile ölçülür. Düşük nem oranı, çok kuru ve sert bir atmosfer yaratarak nefes alma zorluğuna va ağız kuruluğuna, yüksek nem oranı ise böylesine yüksek sıcaklıklarda tahammül edilmesi çok zor bir atmosfer yaratır.

sauna-bodrum-fethiye-sauna-modelleri-fiy
sauna-duş-kabin-buhar-odası.jpg
sauna-bodrum-jacuzzi-mood-sauna.jpg

Sauna Isı İzolasyonu Nasıl Olmalıdır?

Saunanın etkili bir ısı izolasyonuna sahip olabilmesi için karkas konstrüksiyon aşamasında sauna tavanı, duvarları ve kapısı en az 5 cm kalınlığında alüminyum folyolu cam yünü ile izole edilmelidir. Sauna kapısının cam olması durumunda veya saunada cam pencereler / duvarlar olması halinde bu imalatların mutlaka temperli – sekurit cam kullanılarak yapılması şarttır. İyi bir izolasyon ile ısı kayıpları engellendiğinden işletme maliyeti de düşmüş olur.

Sauna Elektrik Tesisatı Talimatları Nelerdir?

Sauna içerisindeki (sauna dışındaki kontrol paneli ile sauna içerisindeki ısıtıcı ve aydınlatma armatürleri arasındaki) tüm elektrik tesisatı, eksiz ve kesiti ısıtıcı gücüne uygun seçilmiş silikonlu yanmaz kablolar kullanılarak yapılmalıdır. Çok küçük ev saunaları hariç sauna ısıtıcısın çalışabilmesi için 380 V trifaze elektrik gerekmektedir. Kablolama tesisatı hiçbir suretle sauna kabini içerisinden geçirilmemeli, karkas konstrüksiyon aşamasında ısı izolasyonunun arkasında kalacak şekilde teşkil edilmelidir.

 

Sauna Havalandırması Talimatları Nelerdir?

Havalandırma; Sauna içerisinde devamlı ve cereyansız olarak sağlanan doğru bir hava sirkülasyonu ideal bir sauna ortamı için vazgeçilmezdir. Bu sayede ortamdaki oksijen miktarının yeterli düzeyde kalması sağlanmış olur. Saunanın içerisinde iki adet havalandırma menfezine ihtiyaç vardır. Birincisi sauna ısıtıcısının hemen altında, diğeri ise bunun diyagonal olarak karşısında, duvarda veya tavanda olabilir. Böylelikle temiz hava, ısıtıcının altında bulunan giriş menfezinden çekilir, ısıtıcının içerisinde volkanik taşların arasından geçerek yukarı doğru yükselir ve sauna içerisine yayılır. Kullanılmış hava ise saunanın üst kotuna yakın diğer menfezden dışarı atılır. Havalandırma sisteminin verimliliğini kolaylıkla test etmek mümkündür. Soba taşlarına dökülen suyun (buhar şoku) hemen ardından sauna içerisinde artan nem oranının kısa bir süre dengelenmesi sauna içerisinde iyi bir hava sirkülasyonu olduğunun ispatıdır.

 

Sauna Kapısı Malzemesi Nedir?

Sauna kapısının kasası ahşaptan imal edilir. Kapı kanadı ise masif ahşap (üzerinde cam pencere bulunan) veya komple cam olabilir. Sauna kapısı mutlaka dışarıya doğru açılmalı, menteşeleri zamanla sarkmayacak, roller kilidi gevşemeyecek kalitede olmalıdır. Ahşap kapıların iskeletinin imalatı sırasında kapının içerisinde en az 5 cm kalınlığında alüminyum folyolu cam yünü ile ısı izolasyonu yapılmalıdır. Sauna kapısının iç ve dış yüzeyi sauna içerisinde kullanılan duvar ve tavan lambrileri ile kaplanması tavsiye edilir. Üzerinde bulunan cam mutlaka temperli-sekurit olmalıdır. Sauna kapısının tamamen cam olması durumunda veya saunada kapı haricinde de cam pencere / duvarlar olduğunda yine bu tüm bu cam imalatların temperli-sekurit olması şarttır. Sauna kapısında anahtarlı kilit kullanılmaz, roller tipi ya da mıknatıslı kapatma sistemi kullanılır. Kapı kolunun sauna içerisinde kalan kısmı ahşap olmalıdır.

sauna sobası.jpeg
sauna-modelleri-fiyatları-fethiye-bodru
sauana-sobası.jpg

Sauna Kullanımı Hakkında Talimatlar Nelerdir?

Sauna kullanım sıcaklıgı maksimum 85 derecedir.

Saunaya girmeden önce giysiler, gözlük, kontak lens, mücevherat ve saat gibi esyalar çıkartılmalıdır. (Bunlar kisiyi yüksek ısıda rahatsız edecegi gibi, zarar da görebilirler)

Saunaya girmeden önce dus alınmalı, çıplak vücut ile sadece havlu alınarak girilmelidir.

Saunaya ayakkabı veya terlikle girilemez.

Mevcut ısıya göre oturma veya yatma ranzalarından birine yerleşilmelidir, üst ranzalar daha sıcak olacaktır.

5 ila 15 dakika kadar sonra terleme başlandığında saunadan çıkılması gerekmektedir. Dikkat! Saunada 5 dakikadan az kalmanın bir faydası olmayacağı gibi 20 dakikadan fazla kalmak da tehlikeli olabilir!

Sauna kullanımının ardından, duş alınarak serinlemeli, 10 ile 20 dakika kadar uzanarak vücut ısısının düşmesi sağlanmalıdır.

Sauna, ardı ardına kullanılmak istenirse; ikinci seansta, ahşap kovadaki sudan az miktarda kepçe ile alınıp, kızgın soba taslarına dökerek saunadaki nem arttırılır.

Sauna kullanımı ardından 20 dakika kadar istirahat edilir. Önce sıcak su ile daha sonra da soğuk su ile (cilt gözenekleri kapatmak amacı ile) duş alınmalı ve vücut tamamen soğuduktan sonra giyinilmelidir.

Sauna kullanım öncesinde, vücudun tuz ve su kaybını gidermek için bol sıvı alınmalı, hafif ve tuzlu gıdalar tüketilmelidir.

sauna-planung.jpg
Spauna3.jpg

Sauna Isparta, Kabin sauna, Sauna nasıl yapılır, Mini sauna, Sauna bronzlaştırır mı, Ev-sauna-nasıl-çalışır, Kuru-sauna, Sauna-imalatı-yapan-firmalar, Sauna-imalatı, Evde-sauna, Sauna-fiyatları, Ev tipi sauna yapımı. Ev sauna yapımı fiyatları, Sauna nasıl kullanılır, Sauna sobası, Sauna ölçüleri, Buhar odası, Buhar odası fiyatları, Buhar odası maliyeti, Evde-buhar-odası, Buhar-odası-ne-işe-yarar, Buhar-odası-yapımı, Buhar-odası-imalatı, Ev-tipi-buhar-odası, Kar odası, Karodası, Kar odası Antalya, Sauna kar odası İstanbul, Kar odası nedir, Hamam yapımı, Hamam imalatı, Ev tipi mini hamam, Villa hamam modelleri, Evde türk hamamı, Türk hamamı, Hamam imalatı Antalya, Hamam imalatı yapan firmalar, Buhar odası yapan firmalar, Kar çeşmesi nedir, Kar çeşmesi fiyatları, Kar çeşmesi uygulamaları, Tuz odası, Tuz odası nasıl yapılır. Tuz odası maliyeti, Tuz odası fiyatları, Tuz odası nedir, Macera duşu, Macera duşu fiyatları, Modüler sauna, Sauna lambrisi, Ahşap sauna malzemesi, sauna aksesuarları

SAUNA, EV-TİPİ-SAUNA İMALATI, PORTATİF-KABİN-SAUNA-İMALATI, BİO-SAUNA-İMALATI, COLOUR-RENK-TERAPİ-SAUNA-İMALATI, İNFRARED-SAUNA-İMALATI
RUS-SAUNASI-İMALATI, KABİN-SAUNA-İMALATI, BUHAR-ODALARI, HAMAM-İMALATI, KAR-ODASI, TUZ-ODASI, KAR VE BUZ-ÇEŞMESİ, ATRAKSİYON-MACERA DUŞLARI
AKSESUARLAR, hamam sauna, sauna buhar odasi odası, ev tipi sauna sobasi sobası, buhar makinesi, isıtma sistemleri
fin hamamı-saunalar-spa-çizimi-saunanın-ahşap-masaj-fiyatları-türk hamamı-banyo-havuz-izmir-maliyeti-türk hamamı
infrared sauna-sauna sobası-fin hamamı-banyo-hazır sauna kabinleri-fiyatları-ahşap-saunalar-spa-buhar-saunası-maliyeti
sedir-sauna-sobasi-sobası-hamam-sauna-buhar-odasi odası-antalya-yapan-firmalar-hamam-sauna-hamamı-spa-saunanın-izmir-ahşap-
saunalar
Bodrum-sauna-bodrum hamam, bodrum-Osmanlı-hamamı-Ottoman, Bodrum-buhar-odası, sauna-ekipmanları, Muğla-sauna, fethiye-sauna, datça-sauna, marmaris-sauna, antalya-sauna, izmir-sauna, kuşadası-sauna, fethiye-buhar-odası, marmaris-buhar-odası, bodrum-spa-merkezi, bodrum-güzellik-merkezi, marmaris-güzellik-merkezi, datça-güzellik-merkezi, Türkiye-sauna,  Sauna-ısıtma-sistemleri, hamam-ısıtma-sistemleri, buhar-odası-sobaları, sauna-sobası-bodrum, buhar-odası-sobası-bodrum
Ortaca-sauna, akyaka-sauna, jakuzi, buhar-odası, masaj-havuzu, imalat, satış, tasarım, uygulama
Sauna, buhar-odası, jakuzi, masaj-havuzu, spa-merkezi, kar-çeşmesi, kar-odası,
Jacuzzi, massage-pool, hammam, ottoman, steam-room, swimming-pool, design, construction, snow-room, fountain
Sauna-fiyatları, hamam-fiyatları, buhar-odası-fiyatları, jakuzi-fiyatları, sauna-sobası-fiyatları,
Sauna-modelleri, hamam-modelleri, jakuzi-modelleri, buhar-odası-modelleri

sauna-istanbul-antalya-bodrum-marmaris-f
sauna-fiyatlari-sauna-modelleri-bodrum.j
sauna-v-bodrum-fethiye.jpg
bottom of page