top of page

Viessmann Vitovolt Fotovoltaik Panel Alman Teknolojisi Viessmann Alman Fotovoltaik Paneller

Güncelleme tarihi: 10 Tem 2020

Güneş enerjisi ücretsizdir ve ne atık ne de emisyon üretir. Konutlar için idealdir. Viessmann fotovoltaik modüller az bakım gerektirir ve uzun kullanım ömrüne sahiptir


Evdeki enerji ihtiyacını güneşten gelen elektrik ile karşılayın

Bir evin ortalama elektrik tüketimini karşılamak için 8,5 m² fotovoltaik yüzeyi yeterlidir.

Geçtiğimiz yıllarda meskenlerdeki kişi başına elektrik tüketimi çok artmıştır. Giderek daha fazla mesken elektrik şebekesine bağlanmakta ve hiç olmadığı kadar çok miktarda elektriği aynı anda şebekeden çekmektedir. Bu durum enerji üretimi ve dağıtımını zorlamakta ve kesintilere ve maliyetlerde artışa yol açmaktadır. Bu sorunu çözmek için, hükümetler vatandaşları güneş enerjisi, rüzgar ve jeotermal ısı gibi alternatif enerji kaynakları kullanma konusunda teşvik etmektedir.

Bunlar arasında fotovoltaik sistemler sistemleri alternatif enerji kaynakları arasında baş sıralara yerleşmiştir. Uluslararası enerji ajansı 2050 yılında dünya elektrik üretiminin %11 ile 16 kadarının güneş enerjisinden geleceğini tahmin etmektedir.

Güneş enerjisi elektrik sistemleri ucuzdur çünkü güneş ışığı ücretsizdir. Hiçbir atığı, gürültüsü veya emisyonu yoktur, kirletmeyen bir enerji kaynağıdır.

Viessmann'ın güneş panelleri en yüksek miktarda ışınımı soğurmak ve daha yüksek verimle üretmek üzere tasarlanmıştır.


Fotovoltaik modüller daha yüksek akım elde etmek için paralel ve daha yüksek voltaj elde etmek için seri olan bağlanmış olan hücrelere sahiptir. Büyük ölçekli enerji üretimi için, altmış hücreli bir modül piyasada uygulanan standarttır. Kürlenmiş cam gibi şeffaf bir malzeme modülü cephede kaplamak için kullanılır. Arka yüzü ise su geçirmez malzemeyle korunmuştur. Hava şartlarına karşı koruyan malzemeler kenarları yalıtmak için kullanılmıştır ve hafif alüminyumdan çerçeve içerisine alınmıştır. Modüller koyu siyah hücrelerden imal edilerek daha yüksek soğurma oranları ve verimlilik elde edilmektedir.

Elektrik ihtiyacınıza ve kurulum alanındaki güneş ışığı mevcuduna bağlı olarak iki çeşit modül temin edilebilmektedir: Tekli veya monokristalin ve çoklu veya polikristalin. Meskeniniz için güneş enerjisinden elektrik kullandığınızda çok sayıda avantajınız olur:

Elektrik faturanız düşer ve elektrik fiyatlarına olan bağımlılığınız azalır

Mülkünüzün değeri ve yeniden satma şansı artar

Varsa devletin verdiği vergi ve mali avantajları kullanabilirsiniz

Elektrik kesintisi olasılığı azalır



VİESSMANN VITOVOLT 300 ALMAN TEKNOLOJİSİ

Viessmann'dan Vitovolt 300 fotovoltaik modül Viessmann Vitovolt 300

Güneşten gelen elektrik: Türkiye’ de kişi başına düşen ortalama elektrik tüketimi miktarı az sayıda modül ile karşılanabilmektedir.

Fotovoltaik sistemler ile üretilen elektrik enerjisinin kullanımı konusunda iki farklı alternatif mevcuttur:

1- Üretilen elektriğin tamamının veya bir kısmının kullanılması

2- Üretilen elektriğin şebekeye satılması

Geçerli mevzuata uygun fotovoltaik sistemi kurup kendi elektriğini üreten herkese ilgili elektrik dağıtım şirketinden 10 yıl boyunca alım garantisi verilmektedir. Bu durum 5346 sayılı ‘’Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Elektrik Enerjisi Üretimi Amaçlı Kullanımına İlişkin Kanun’’ ile belirlenmiştir.

Geçmiş senelerde üretilen elektriğin tamamının şebekeye satılması finansal açıdan daha cazipti. Ancak zaman içerisinde, şebekeden satın alınan elektriğin fiyatının bir fotovoltaik sistemde üretilen elektriğin şebekeye satış fiyatından daha pahalı olması nedeniyle öztüketim daha cazip bir hale geldi.

Aşağıdaki sebeplerden dolayı birçok yatırımcının güneş enerjisinden elde edilen elektriğe ilgisi gün geçtikçe artmaktadır:

Çevrenin korunmasına katkıda bulunulmaktadır. Fotovoltaik sistemler zararlı madde emisyonlarını azaltır ve doğal kaynakları korur.

Güneşten elde edilen elektriğin maliyeti şebekeden satın alınan elektriğin maliyetinden belirgin bir şekilde daha uygundur.

Bir fotovoltaik sistem bulunduğu eve değer katar.

Viessmann fotovoltaik sistemleri uzun yıllar boyunca kullanılabilir. Basit çalışma prensibi sayesinde kesinlikle güvenlidir.


Viessmann Vitovolt 300 Alman Teknolojisi

Yüksek verimli fotovoltaik modüller, yüksek kalite ve güvenli

Viessmann Vitovolt 300 ürün programı 275 Wp gücüne kadar siyah tasarımlı monokristal modüller ve 265 Wp gücüne kadar 48 ve 60 hücreli polikristal modülleri kapsamaktadır.

Viessmann Vitovolt 300 fotovoltaik modüller yüksek güç değerlerine, tartışmasız kaliteye ve geniş ürünve performans garantisine sahiptir. Ayrıca tüm modüller pozitif güç toleransı sayesinde 5 Wp‘e kadar güç artışına sahiptir. Fotovoltaik modüller müstakil binalar ve apartmanlardaki gibi ticari ve endüstriyel binalarda da kullanılabilir.

Viessmann Vitovolt 300 modüller tasarım ve boyutları ile öne çıkmaktadır. MSBC serisi modüller siyah eloksallı çerçeveye, koyu monokristal hücrelere ve siyah tedlar folyoya sahiptir. Sonuç: Sıradışı tasarım ve yüksek performans değerleri. Bu da özellikle çatı montajlarında daha estetik ve seçkin bir görünüm sağlar.

Viessmann Yüksek verimli modüller

Viessmann Vitovolt 300 fotovoltaik modülleri hem monokristal hem de polikristal olarak ürün gamımızda mevcuttur.

Viessmann Fotovoltaik modüller, solar hücrelerin iki folyo arasına yerleştirildiği cam laminattan oluşur. Arka tarafta hava koşullarına karşı dayanıklı folyo tabaka bulunmaktadır. Cam dilimi ve folyolar, güneş hücrelerinin hava koşulları etkilerine karşı güvenilir bir şekilde koruma sağlaması için birbirine lamine edilmiştir. Bağlantıya hazır modüller, hafif olmaları sebebiyle çatıya kolay bir şekilde monte edilebilirler.



323 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page